Özel Duygu Hastanesi

Beyin ve Sinir Cerrahisi (Nöroşirurji)

Beyin ve sinir cerrahisi (nöroşirurji), beyin, omurilik ve sinir sistemi ile ilgili rahatsızlıkların teşhis, tedavi ve cerrahi müdahalelerini konu alan bir tıp dalıdır.

Beyin ve sinir cerrahisi, beyin, omurilik ve sinir sistemi ile ilgili rahatsızlıkların teşhis, tedavi ve cerrahi müdahalelerini konu alan bir tıp dalıdır. Bu cerrahi branşın amacı, çeşitli hedeflere yönelik cerrahi müdahaleler yaparak hastaların sağlığını iyileştirmektir.

Beyin ve sinir cerrahisi, tümörlerin çıkarılması, travma sonrası iyileşme, epilepsi tedavisi, sinir sıkışmalarının giderilmesi gibi çeşitli hedeflere yönelik cerrahi müdahaleler yapar. Beyin tümörleri, özellikle kanserli tümörler, beyinde büyüme gösteren anormal hücrelerdir. Beyin cerrahları, bu tümörleri çıkarmak için cerrahi yöntemler kullanır ve hastaların yaşam kalitesini artırmayı hedefler.

Travma sonrası iyileşme, beyin ve sinir sistemi yaralanmalarının ardından vücudun iyileşme sürecini hızlandırmayı amaçlar. Beyin ve sinir cerrahları, yaralanan bölgelerdeki hasarı azaltmak ve sinir fonksiyonlarını geri kazandırmak için cerrahi müdahaleler gerçekleştirir.

Epilepsi tedavisi, epilepsi hastalarının nöbetlerini kontrol altına almayı hedefler. Beyin ve sinir cerrahları, epilepsi nöbetlerine neden olan anormal beyin aktivitesini düzeltmek için cerrahi müdahaleler yapar.

Sinir sıkışmalarının giderilmesi, sinirlerin sıkışması sonucu ortaya çıkan ağrı, uyuşma veya güç kaybı gibi semptomları tedavi etmeyi amaçlar. Beyin ve sinir cerrahları, sinir sıkışmalarını gidermek için cerrahi müdahaleler yapar ve hastaların yaşam kalitesini artırmayı hedefler.

Beyin ve sinir cerrahisi merkezi ve periferik sinir sistemi bozukluklarının mekanik müdahale yoluyla tedavisini yapan bir cerrahi uzmanlık dalıdır.

Özel Duygu Hastanesi’nde, beyin ve omurilik hastalıklarının tanı ve tedavisinde hizmet verilmektedir.

Beyin cerrahisi ameliyatlarında minimal invaziv teknikler ve full endoskopik yöntem kullanılarak gerçekleştirilmektedir.

Beyin, Omurilik ve Sinir Cerrahisi Bölümü’nde verilen hizmetler:

• Bel fıtığı
  • Boyun Fıtığı
  • Omurga Hastalıkları
  • Beyin ve omurilik tümörleri
  • Sinir sıkışması
  • Bel Kayması (Listezis)
  • Endoskopik Diskektomi
  • Fonksiyonel Hastalıkların Tedavisi

Randevu Al

Aşağıda yer alan randevu formunu doldurarak, bizimle iletişime geçebilirsiniz. Ekibimiz, randevu planlamanız hakkında en kısa zamanda sizinle iletişime geçecektir.

Beyin ve Sinir Cerrahisi Uygulamaları

Beyin ve sinir cerrahisi, birçok farklı hastalığın tedavisinde kullanılan çeşitli teknikleri içerir. Bu teknikler, beyin tümörleri, omurilik yaralanmaları, inme, epilepsi, Parkinson hastalığı, trigeminal nevralji gibi rahatsızlıkların tedavisinde etkili bir şekilde kullanılır.

Beyin tümörleri, beyinde oluşan anormal hücre büyümeleridir. Beyin ve sinir cerrahisi, bu tümörlerin çıkarılması için cerrahi müdahaleler yapar. Bu sayede tümörlerin büyümesi durdurulur ve hastanın sağlığına kavuşması sağlanır.

Omurilik yaralanmaları da beyin ve sinir cerrahisinin müdahale ettiği alanlardan biridir. Omurilik yaralanmaları, omurilikte meydana gelen hasarlar sonucu ortaya çıkar. Bu tür yaralanmalarda, cerrahi müdahaleler omurilikteki hasarın onarılmasına yardımcı olur ve hastanın hareket kabiliyetini geri kazanmasını sağlar.

İnme, beyin damarlarının tıkanması veya kanaması sonucu oluşan bir durumdur. Beyin ve sinir cerrahisi, inme nedeniyle hasar gören beyin dokusunun onarılması için cerrahi müdahaleler yapar. Bu şekilde, hastaların yaşam kalitesi artırılır ve iyileşme süreci hızlandırılır.

Epilepsi, beyin hücrelerinin anormal bir şekilde ateşlenmesi sonucu ortaya çıkan bir nörolojik hastalıktır. Beyin ve sinir cerrahisi, epilepsi tedavisinde cerrahi müdahaleleri kullanır. Bu sayede epilepsi nöbetlerinin sıklığı ve şiddeti azaltılır, hastaların yaşam kalitesi artırılır.

Parkinson hastalığı, beyinde dopamin üretimindeki bozukluklar sonucu ortaya çıkan bir nörolojik hastalıktır. Beyin ve sinir cerrahisi, Parkinson hastalığının tedavisinde cerrahi müdahaleleri kullanır. Bu müdahaleler, hastaların hareket kabiliyetini iyileştirir ve yaşam kalitesini artırır.

Trigeminal nevralji, yüzde şiddetli ağrılara neden olan bir sinir hastalığıdır. Beyin ve sinir cerrahisi, trigeminal nevralji tedavisinde cerrahi müdahaleleri kullanır. Bu sayede hastaların ağrıları azalır ve yaşam kalitesi iyileştirilir.

Sıkça Sorulan Sorular

• Beyin ve sinir cerrahisi hangi rahatsızlıkları tedavi eder?

Beyin ve sinir cerrahisi, beyin tümörleri, omurilik yaralanmaları, inme, epilepsi, Parkinson hastalığı, trigeminal nevralji gibi çeşitli hastalıkların tedavisinde kullanılan farklı teknikleri içerir.

• Beyin ve sinir cerrahisi nasıl bir amaca hizmet eder?

• Beyin ve sinir cerrahisi nasıl tanımlanabilir?

Randevu Al

Sağlık Rehberi

Profile Picture
Özel Duygu Hastanesi Online
Merhaba 👋
Size nasıl yardımcı olabiliriz?