Bölümlerimiz

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları

Çocuk Sağlığı Ve Hastalıkları(Pediatri) Kliniği

Bölüm Hakkında

Özel Duygu Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Servisi yenidoğan bebekten başlayarak, 0-16 yaş aralığındaki çocuk ve gençlerin tetkik, tedavi, ve koruyucu sağlık hizmetlerini vermek üzere organize olmuştur. Hastanemizin servislerinden biri olan Pediatri Polikliniği, Yenidoğan Yoğun Bakımı ve Bebek Odası alt birimlerinden oluşmaktadır.

Hasta muayenelerinde büyüme-gelişme değerlendirilmelerinin yanı sıra, aşıların uygulanması, alerjik deri testleri, işitme ve göz kontrolü gibi önemli kontroller de hastanenin diğer birimlerinin işbirliğiyle gerçekleşmektedir.

Hastanemiz düzenli doktor muayenelerinden, hastalıklarının teşhis ve tedavilerine, ve gelişimleri esnasında ihtiyaç hissettiğiniz bilgilere kadar her konuda çocuklarınızın hizmetindedir.

Yatarak tedavi alması gereken hastalarımız için çocuk hemşirelerimizin ve sağlık personelimizin hizmet verdiği yataklı çocuk servisimiz bulunmaktadır.

Çocuk Sağlığı Ve Hastalıkları(Pediatri) Bölümü’nde verilen hizmetler

·         Prematüre bebek sorunları

·         Yenidoğan hastalıkları (sarılık enfeksiyon vs.)

·         Çocuklarımızın doğumundan itibaren gerekli tüm takipleri ve gerektiği andan itibaren tedavileri

·         Çocukluk çağı kronik hastalıkları

·         Büyüme ve ergenlik sorunları (aşırı kusma, adet düzensizliği, vs.)

·         Metabolik kemik hastalıkları

·         Sindirim sistemi yakınmaları

·         Demir eksikliği ve B12 eksikliği anemisi

·         Çocukluk çağı idrar yolları hastalıkları